Een van de meest populaire sport die door velen wordt beoefend is toch wel hardlopen. Heel veel mensen zijn gepakt door het hardloopvirus. En om zo fijn mogelijk te lopen zijn de juiste hardloopschoenen van essentieel belang. De schoen moet “op maat zijn”. Dat wil zeggen, hij moet passen bij uw gewicht en uw looppatroon. Hij moet sturen waar u sturing nodig hebt en dempen waar u demping nodig hebt. Sterker nog “verkeerde” hardloopschoen kunnen juist blessures geven. Goede schoenen kunnen blessures verhelpen en voorkomen.
De sportschoentherapeut is de specialist op het gebied van blessures en hardloopschoenen.

U kunt telefonisch een afspraak maken voor een consult. Tijdens dit consult worden de klachten die ontstaan tijdens of na het hardlopen in kaart gebracht. De loopanalyse is daar een belangrijk onderzoeksmiddel van. Hierbij wordt op film naar het looppatroon gekeken. Aan de hand daarvan worden de juiste schoenen bij uw looppatroon bepaalt.
Dit consult is gratis bij aankoop van een paar sportschoenen.

Maar niet alleen hardloopschoenen zijn verkrijgbaar bij Hoogendam Medisch Training Centrum. Er is ook een ruime keuze uit voetbal-, handbal-, tennis-, en zaalsportschoenen.

Voetanalyse
Met een drukmeting, een digitale voetscan, voetlengtemeting, bekkenstandmeting e.a. kan de opgeleide fysiotherapeut afwijkingen constateren die tot blessures zouden kunnen leiden.

Hierdoor is het mogelijk om voet-, houding- en bewegingsklachten te helpen verbeteren en op te lossen.