In ons trainingscentrum wordt pilatesles gegeven door een ervaren instructrice.
De lessen worden gegeven voor mensen met en zonder pilates ervaring.

Wat is pilates?
Pilates is een training voor het hele lichaam, of zoals dat mooi heet: voor Body & Mind. De laatste jaren is pilates geїntroduceerd in Nederland. Het geheim of het succes van pilates zit vooral in de eenvoud en doeltreffendheid van de verschillende oefeningen. Het mooie van pilates is dat je op niveau 0 kan starten (patiënt met rugklachten) en doorloopt tot niveau 10 (topsporter).

Pilates heeft 5 principes:

  1. Concentratie: Alle bewegingen die uitgevoerd worden, moeten geconcentreerd plaats vinden. De training wordt hierdoor intensiever en effectiever.
  2. Beheersing: De nauwkeurigheid van de beweging is bepalend voor het effect. Je moet de juiste spieren in de juiste combinatie aanspannen.
  3. Centrum: Je centrum of ‘core’ is het gebied rond je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Voordat je bewegingen van je armen of benen uitvoert, moet je altijd eerst je centrum stabiliseren en een ‘powerhouse’ creëren.Je ziet bij mensen met nek-rugklachten dat de spieren rond de wervelkolom, die zorgen voor de stabiliteit, verzwakt zijn en er een dysfunctie ontstaat van de reflexen rondom. Met Perfect Pilates leren we bewust de desbetreffende spieren aan te spannen en op de juiste manier  te trainen.
  4. Nauwkeurigheid: Elke beweging bij Pilates heeft een bepaald doel: bepaalde spierketens activeren in een bepaalde richting met een bepaalde hoeveelheid spanning. Elke beweging heeft een duidelijk begin- en eindpunt.
  5. Ademhaling: Om de training te kunnen volhouden heb je voldoende zuurstof nodig. Daarom zijn ademhalingsinstructie en oefening, belangrijke onderdelen van de Perfect Pilates les.

Voor wie is Perfect Pilates?

  1. Mensen met rug- en nekklachtenbekkenbodem 
  2. Voor diegene die een mooier en getraindlijf willen. Het is een workout waarbij de rug, buik, billen en beenspieren aan bod komen.
  3. 50-Plussers die jong en energiek willen blijven.

De les duurt een uur en bestaat uit een warming-up, de pilatesoefeningen en een cooling down.

Op de volgende tijden vinden de pilates-lessen plaats:
tijdens Pilates is de zaal gesloten
Maandag16:00 tot 17:00
Dinsdag18:00 tot 19:00
Woensdag16:00 tot 17:00